Tocanita de vara

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de vara cu: dovlecei, vanata, usturoi, ardei gras, cartofi, ceapa, seminte de coriandru, rosii, naut.

Ingrediente:Tocanita de vara

  • 3 dovlecei, tăiaţi mare
  • 1 vânătă, tăiată în beţişoare groase
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • 2 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe ş tăiaţi bucăţi
  • 2 cartofi mari pentru copt, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucati
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 lingură seminţe de coriandru
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 400g de roşii din conservă, tocate
  • 400g de năut din conservă, spălat şi scurs
  • un bucheţel de coriandru, tocat grosier

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 7. Se răstoarnă toate legumele într-o tavă mar; şi se presară cu seminţe de coriandru, o mare parte din cantitatea de ulei, sare şi piper.

Se aranjează totul pe un singur strat şi se dă la cuptor pentru 45 de minute, amestecând o dată sau de două ori pâna când legumele se rumenesc pe margini.

Se aşază tava pe ochiul aragazului la foc potrivit, apoi se adaugă roşiile şi năutul.

Se aduce la punctul de fierbere, amestecând cu grijă.

Se asezonează după gust, se stropeşte cu ulei de măsline şi se presără deasupra frunzele de coriandru.

Se aşaza pe farfurii sau se serveşte direct din tavă cu pâine.

Tocanita de vara

Tocanita de vara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.