Tocanita de rata

Printeaza

Tocanita de rata din: ulei, pulpe de rata, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, coriandru, scortisoara, lamai, curmale, rosii, migdale, menta, cuscus.

Ingrediente:Tocanita de rata

  • 2 linguriţe ulei
  • 6 pulpe de raţă, pielea îndepărtată
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe
  • 1 bucată de ghimbir de circa 5cm, curăţată de coajă
  • câte 1 lingură de chimion, coriandru şi scorţişoară
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • 2 lămâi în sirop, tăiate în jumătăţi, miezul şi membrana scobite şi aruncate
  • 200g de curmale
  • 400ml de rosii pasate
  • 100g de migdale decojite, tocate
  • frunze de mentă şi cuşcuş, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un vas mare nonaderent şi rumeneşte pulpele de rată în tranşe.

Când îşi schimbă culoarea transferă-le în cratita.

In timp ce rumeneşti carnea, pune ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, condimentele şi lămâile în sirop în robotul de bucătărie şi pasează-le astfel încât să obţii o pastă grosieră.

Pune-o în tigaia încinsă şi găteşte-o 5 minute pentru a se înmuia.

Intre timp, adaugă jumătate din cantitatea de curmale în robotul de bucătărie împreună cu 200ml de apă şi pasează-le pentru a obţine o pastă fină.

Taie celelalte curmale în bucăţi groase.

Transferă pasta de ceapă şi cea de curmale în cratita, adaugă rosiile, asezonează, amestecă, acoperă cu capacul şi găteşte mâncarea 3 ore in cuptor la 150C

Presară migdalele şi amestecă. Serveşte cu cuşcuş şi cu frunzele de mentă presărate deasupra.

Pofta buna!

 


 

retete

Tocanita bulgareasca cu rata

Tocanita bulgareasca cu rata din: raţă, ceapă roşie, cartofi, ardei graşi roşii, pastă de tomate, ulei, sare, piper, pătrunjel.   Ingrediente:  1 raţă potrivit de mare ceapă roşie 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi roşii pastă de tomate ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa şi o tai apoi în bucăţi mici. […]

Tocanita simpla de rata

Tocanita de rata cu ceapa si bulion

Tocanita de rata cu ceapa si bulion din: rata, ulei sau untura, ceapa, faina, bulion, sare. Ingrediente: 1 raţă mijlocie 1 lingură ulei sau untură 4 cepe 1 linguriţă făină 1 lingură bulion sare Mod de preparare: Prăjeşti bucăţile de raţă doar cu o jumătate de lingură de ulei (un­tură), deoarece carnea de raţă îşi […]

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.