Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci

Printeaza

Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din: ciuperci asortate, muschi de porc, ulei, unt, sare, piper, taitei, vin, supa de vita, smantana.

Ingrediente:Tocanita_de_purcel_cu_paste_si_sos_de_ciuperci

  • 400 g ciuperci asortate
  • 600 g muschi de porc
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 350 g taitei
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml supa de vita
  • 200 g smantana

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 100°C. Se curăţă ciupercile; cele mai mari se taie jumătăţi. Se spală carnea, se sterge, se taie fâşii groase.

Se încinge uleiul şi 1 lingură de unt şi se prajeşte carnea de jur împrejur cca 4-minute la foc iute.

Se sărează, se piperază se scoate din tigaie; se înfăşoară în folie de aluminiu; se păstrează la cald în cuptor.

Pastele se fierb al dente în apă cu sare. Ciupercile se călesc în sosul din tigaie, adăugând şi restul de unt, timp de cca 3-4 min. Se sărează şi se piperează. Se toarnă într-o formă de sufleu şi se păstrează la cald în cuptor.

Sosul din tigaie se stinge cu vin şi se toarnă supă şi smântână. Se  lasă să mai fiarbă 5 min., se săreaza şi se piperează.

Se serveşte carnea cu ciuperci. Se toarnă deasupra osul; eventual se mai piperează. Pastele se servesc alături.

Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci

Tocanita_de_purcel_cu_paste_si_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Daniela Melinte

    Pai ori e tocanita, ori sunt paste cu carne?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.