Tocanita de pui cu spaghete

Printeaza

Tocanita de pui cu spaghete din: faina, sare, piper, pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, ciuperci, rosii, pasta de tomate, dafin, cimbru, oregano, ardei gras, spaghete.

 

Ingrediente:Tocanita de pui cu spaghete

  • 1/2 ceasca făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingurita piper
  • 3 kg bucati de pui
  • 1/4 cană ulei de măsline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1/2 cana vin rosu
  • 240gr ciuperci proaspete feliate
  • 1 cutie rosii, maruntite
  • 180 g pasta de tomate
  • 3 frunze de dafin
  • 1 lingura cimbru proaspat (sau 1 lingurita cimbru uscat)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare, piper
  • 1 ardei gras verde, tăiat în fâșii
  • 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii
  • spaghete fierte, pentru servire

 

Mod de preparare:

Combină făină, sare și piper. Se încălzește o cratita la foc mediu si se adauga uleiul de masline.

Treceti bucățile de pui prin amestecul de făină și rumeniti pe toate partile.

Într-un mic bol se combina roșii, pasta de tomate, oregano, sare, piper, cimbru, dafin și pastrati deoparte.

Gatiti ceapa și usturoiul în cratita in care ati rumenit puiul la foc mediu timp de 5 minute. Adăugați vinul roșu și se fierbe la foc mediu pana se evaporă vinul.

Se adauga ciupercile, amestecul de rosii si ardei. Adăugați puiul. Se aduce amestecul la fierbere, se acoperă și se reduce focul.

Fierbeti la foc mic timp de aproximativ 40-45 minute.

Aruncați frunzele de dafin si se serveste pe pat de spaghete fierte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocanita cu pui si quinoa

Tocanita cu pui si quinoa

Tocanita cu pui si quinoa din: apa, quinoa, cartof, piept de pui, ulei, ceapa, ardei, usturoi, chimen,  mazare, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 1 cana de apa 1/2 cana boabe de quinoa, spalate si scurse 1 cartof mediu, curatat si taiat in cuburi de 2 cm 340 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat cubulete […]

 

retete

Tocanita de pui cu bame

Tocanita de pui cu bame din: pui, ulei de alune, ceapa, rosii, supa de pui, sare, bame, faina. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.