Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

Printeaza

O reteta de tocanita de pui cu piure de dovlecei din: piept de pui, ciuperci champignon,  ceapa, vin alb, supa concentrata, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare, piper, dovlecei, cartofi, parmezan, smantana si usturoi.

Ingrediente:Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

  • 500 g piept de pui
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 pahar vin alb
  • 200 ml supă concentrată
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • câteva frunze de busuioc
  • sare şi piper

pentru piure:

  • 500 g dovlecei (zucchini)
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri parmezan
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii, curăţă-i de coajă şi pasează-i. Curăţă do­vleceii, taie-i rondele groase şi căleşte-i într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline încins, în care ai pus 1 căţel de usturoi. Pune un praf de sare şi toarnă puţină supă, dacă este nevoie.

Când dovleceii s-au înmuiat şi le-a scăzut complet zeama, pune-i într-un blender, pasează-i şi amestecă-i cu cartofii pasaţi.

Taie pieptul de pui, toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit într-o tigaie cu ulei de măsline încins şi o laşi până se înmoaie. Adaugă bucăţile de pui, pune sare, după gust, şi prăjeşte-le. Toarnă vinul, un polonic de supă şi lasă la fiert, la foc mare, 10 minute.

Curăţă ciupercile, spală-le şi taie-le lamele. Adaugă-le în tocana de pui şi fierbe-le 5 minute. Condimenteză cu sare şi piper, după gust, şi pune busuiocul tocat.

Pune piureul de cartofi cu dovlecei într-o cratiţă, aşază-1 pe foc, apoi adaugă smântână, parmezanul, sare şi piper. Ţine pe foc, amestecând continuu, 5 minute. Pe un platou, formează o coroană din piure, apoi umple golul din mijloc cu tocăniţa de pui.

Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • piure de dovlecel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.