Tocăniţă de pui cu legume

Printeaza

Tocăniţă de pui cu legume din: pui, ulei, vin, ceapa, ardei gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Tocanita_de_pui_cu_legume

  • 1 pui (1-1,2 kg)
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 5 cepe
  • 4 ardei grasi
  • 750 g rosii (sau rosii in bulion)
  • 1 foaie dafin
  • marar
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli puiul şi îl tai în bucăţi, îl sărezi şi îl prăjeşti în ulei încins, stropind din când în când cu vin. Când carnea este frumos rumenită, o scoţi pe o farfurie, iar în sosul rămas, căleşti cea­pa tocată mărunt, împreună cu ardeii tăiaţi după dorinţă (fâşii, pătrăţele).

După ce legumele s-au înmuiat bine, adaugi bucăţile de carne, potriveşti gustul de sare şi piper, pui dafinul, cimbrul, mă­rarul, roşiile curăţate de coajă şi tăiate felii, apoi introduci cratiţa în cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute. Serveşti tocăniţa fierbinte presărată cu pătrunjel verde.

Tocăniţă de pui cu legume

Tocanita_de_pui_cu_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu tocanita din asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.