Tocăniţă de pui cu legume si smantană

Printeaza

Tocăniţă de pui cu legume si smantană

Ingrediente:

  • 1 puiTocăniţă de pui cu legume si smantană
  • 5 cepe
  • 4 ardei graşi
  • 700 g roşii
  • 3 cartofi
  • 150 g smântână
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel şi mărar verde

 

Mod de preparare:

Tai în bucăţi puiul curăţat, le sărezi, le prăjeşti în ulei încins şi le stropeşti cu vin din când în când, ca să se frăgezească. După ce carnea este frumos rumenită, o scoţi pe o farfurie şi în uleiul rămas de la carne prăjeşti ceapa tăiată mărunt, cartofii tăiaţi cubuleţe şi ardeii tăiaţi feliuţe.

După ce legumele s-au înmuiat bine, adaugi bucăţile de carne, potriveşti de sare şi piper, presari mărarul, pătrunjelul tăiate mărunt şi pui şi roşiile tocate. Torni smântână şi dai mâncarea la cuptor pentru 20 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.