Tocanita de ghebe cu ficatei

Printeaza

Tocanita de ghebe cu ficatei din: ghebe, ficatei, ceapa, morcov, bulion, ulei, sare, piper, busuioc, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita_de_ficatei

  • 1 kg ghebe
  • 1/2 kg ficăţei de pasăre
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli bine ghebele şi le tai bucăţele mai mici, cu tot cu codiţe. Speli ficăţeii şi îi tai în jumătăţi.

Intr-o cratiţă torni uleiul, adaugi ceapa şi morcovul tăiat cubuleţe şi laşi totul la călit timp de 2-3 minute.

Adaugi ficăţeii şi îi înăbuşi timp de 1 minut, după care pui şi ghebele în cratiţă, torni apă în cratiţă, cât să le acopere şi le laşi să fiarbă.

Când au fiert ghebele şi ficăţeii, adaugi bulionul, sarea, piperul şi busuiocul. Mai laşi pe foc timp de 10 minute, după care ornezi cu pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.