Tocăniţă de ficat

Printeaza

Tocăniţă de ficat din: ficat, ceapa, usturoi, oua, marar, patrunjel, piper, busuioc, faina, sare, cartofi, vin, apa, bulion, sare, frunza de dafin.

Ingrediente:Tocăniţă de ficat

  • 600 g ficat
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • 1 lingura busuioc
  • un praf de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 3 cartofi

pentru sos:

  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 100 ml bulion
  • 100 g zahar
  • putina sare
  • 1 frunza de dafin

 

Mod de preparare:

Cureti ceapa, o tai felii subţiri, o pui într-o cratiţă împreună cu uleiul şi acoperi vasul. Laşi cratiţa pe foc mic, până se topeşte ceapa. Adaugi apoi bulionul şi laşi să mai fiarbă puţin, după care adaugi ficatul tăiat bucăţele şi-l fierbi înăbuşit.

Stingi totul cu vin şi adaugi piper. Dacă este nevoie, mai torni puţină apă şi laşi să scadă. Ca să nu se întărească ficatul, sarea o pui la urmă. Serveşti tocăniţa caldă, cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu o garnitură de orez sau macaroane fierte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.