Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin

Printeaza

Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin din: galuste de paine, sare, amestec de ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin, supa, smantana, crema de branza, patrunjel si piper.

Ingrediente:Tocanita_de_ciuperci_cu_galuste_în_sos_de_vin

  • 12 galuste de paine (pachet)
  • sare
  • 800 g amestec de ciuperci(champignon, bureti, manatarci)
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 150 ml vin alb sec
  • 150 ml supa
  • 250 ml smantana
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb găluştele conform instrucţiuni­lor de pe pachet. Se pregătesc ciuper­cile şi, în funcţie de mărimea lor, se lasă întregi sau se taie. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt.

Se prăjesc ciupercile în unt încins şi se scot din tigaie. Apoi se călesc şi ceapa cu usturo­iul şi se sting cu vin.

Se lasă totul la foc mai mare, se adaugă supa, smântână şi crema de brânză, se continuă fierberea şi se adaugă din nou ciupercile.

Acest amestec se fierbe alte 5 minute, se adaugă pătrunjelul şi se condimentează cu sare şi piper.

Se scurg găluştele şi se servesc alături de tocăniţă. Se ornează eventual cu pătrunjel.

Tocăniţă de ciuperci cu găluşte în sos de vin

Tocanita_de_ciuperci_cu_galuste_în_sos_de_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.