Tocăniţă de ciuperci cu dafin

Printeaza

Tocăniţă de ciuperci

Ingrediente:Tocăniţă de ciuperci cu dafin

  • 1 kg ciuperci
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • sare
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Ciupercile, curăţate şi spălate, se taie în bucăţi mici, se pun peste ceapă şi se lasă să se înăbuşe bine, până când capătă o culoare uşor aurie.

Se adaugă ardeii graşi tăiaţi fâşii subţiri, foaia de dafin, cimbrul, usturoiul tocat mărunt, pasta de tomate cu făina, bătute bine cu o ceaşcă de apă. Se stinge totul cu apă, cât este necesar, şi se mai lasă să fiarbă 10 minute.

Se adaugă apoi roşiile curăţate de pieliţă şi date prin răzătoarea mare. Se mai lasă la fiert 10-15 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.