Tocanita de bame

Printeaza

Tocanita de bame

Despre bameBamele ocupă un loc de cinste în bucătăria Cajun a statului Louisiana. In 1763, acadienii vorbitori de limbă franceză, cunoscuţi sub denumirea de cajuni, au fost expulzaţi din Noua Scoţie de britanici şi s-au refugiat în Louisiana. Aceşti imigranţi de origine franceză s-au integraţ amestecului bogat de culturi din New Orleans, conducând la apariţia unei culturi culinare unice.

Bamnele sunt, de regulă, asociate cu comerţul de sclavi africani. Ele constituie principalul ingredient al unei mâncări celebre în New Orleans, gumbo, un pilaf de orez cu peşte şi carne de pasăre sau porc. Printre ingredientele tradiţionale se numără: crustaceele, carnaţii Cajun, carnea de porc afumată, ceapa, ţelina şi ardeii.

Tocăniţă de bame

  • 500 g bame proaspete, spălate, curăţate de codiţe şi tăiate felii
  • 1 conservă (400 g) roşii în bulion
  • 1 ardei verde, tăiat în bucăţi
  • 2 linguri ceapă tăiată mărunt
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Bamele se pun într-o cratiţâ cu suficient de multă apă încât să le acopere. Se lasă să dea în clocot şi se fierb 5 minute.

Se scurg de apă, iar apa se aruncă. Se aşază la loc în cratiţă, împreună cu roşiile, ardeiul şi ceapa şi se fierb la foc domol 15 minute, până se frăgezesc.

Se asezonează după gust înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.