Tocanita cu rasol de vita

Printeaza

Tocanita cu rasol de vita din: rasol de vita, ulei, faina, ceapa, morcov, ardei gras, cartof, telina verde, supa de carne, pasta de rosii, usturoi, vin alb, foaie de dafin, cimbrisor, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita_cu_rasol_de_vita

  • 1 rasol mic de vita
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 cartof
  • 2 tije de telina verde
  • 200 ml supa de carne
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml vin alb sau bere neagra
  • 1 foaie de dafin
  • cimbrisor uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune rasolul într-o cratiţă, se pudrează cu faină, se adaugă uleiul, foaia de dafin, puţin cimbrişor, sare, piper şi 4-5 linguri de apă.

Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până când se pătrunde bine carnea.

Din când în când, se mai adaugă câte puţină apă.

Se adaugă ceapa tocată peştişori, morcovul feliat, ardeii tăiaţi fâşii sau bucăţi, cartoful tăiat cuburi şi tijele de ţelină tăiate rondele.

Se adaugă supa de carne şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 15 minute.

Se adaugă vinul sau berea neagră, pasta de tomate, usturoiul zdrobit şi se mai lasă la fiert încă 10 minute.

Se serveşte caldă, garnisită cu sote de orez şi mazăre.

Tocanita cu rasol de vita

Tocanita_cu_rasol_de_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.