Tocanita cu pipote si legume

Printeaza

Tocanita cu pipote si legume din: pipote, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita cu pipote si legume 

  • 700 g pipote
  • 2 cepe mari
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 2 ardei roşii copţi
  • 200 g roşii întregi
  • sare
  • piper busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se pun la foc măruntaiele curăţate, spălate şi porţionate, într-un vas cu 2 linguri de ulei şi se presară puţină sare. Se lasă să se rumenească uşor, învârtindu-le de pe o parte pe alta, apoi se adaugă ceapa tăiată julien şi se mai lasă până când ceapa începe să se pătrundă uşor.

Se adaugă apă fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc scăzut, până când măruntaiele sunt bine pătrunse. Se adaugă apoi ardeiul copt, curăţat în prealabil de pieliţă şi tăiat în fâşii, precum şi roşiile pasate, apoi se adaugă cimbru şi busuioc.

Spre final se adaugă în vas usturoiul zdrobit.

Se pun sare şi piper si se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.