Tocanita cu perisoare de vitel si cartofi

Printeaza

Tocanita cu perisoare de vitel si cartofi din: cartofi, morcov, ceapa, usturoi, carne tocata de vitel, orez, ou, rosii, ulei, boia, cimbru, sare, piper, ienibahar, marar.

Ingrediente:Tocanita cu perisoare de vitel si cartofi

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 300 g carne tocată de viţel
  • 1 lingură de orez
  • 1 ou
  • 100 ml roşii decojite pasate
  • ulei
  • 1/2 linguriţă de boia
  • 1/2 linguriţă de cimbru
  • sare
  • piper
  • ienibahar boabe (facultativ)
  • mărar

 

Mod de preparare:

Pentru perişoare, toacă mărunt o ceapă, adaug-o în carnea tocată, pune oul, usturoiul trecut prin presă şi asezonează cu sare, piper, cimbru.

Adaugă orezul, apoi modelează perişoare mici, pe care le laşi deoparte. Separat, căleşte la foc iute ceapa rămasă, împreună cu morcovul tăiat cubuleţe.

Pune cartofii cuburi, presară boiaua, sărează şi acoperă cu apă. Lasă la fiert 15 minute, apoi pune perişoarele.

După alte zece minute, adaugă roşiile pasate şi lasă la foc moderat cât să scadă.

La final, presară mărar şi boabe de ienibahar.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.