Tocanita cu masline si capere

Printeaza

Tocanita cu masline si capere din: piept de pui, masline, capere, ulei, ceapa, morcovi, usturoi, pasta de tomate, rosii, busuioc.

Ingrediente:Tocanita_cu_masline_si_capere

  • 4 piepţi de pui, fără piele
  • 4 linguriţe cu praf de supă vegetală
  • 2 linguriţe cu ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie, tăiată mărunt
  • 2 morcovi, raşi fin
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 1 kg roşii prunişoare
  • 20 g busuioc proaspăt, mărunţit, păstrând câteva frunze pentru decor
  • 1 lingură cu capere
  • 2 linguri cu măsline verzi, feliate

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, pune carnea şi praful de supă şi toarnă 11 apă fiartă. Lasă să fiarbă 25 de minute, sau până când carnea este gata.

Intre timp, încălzeşte uleiul într-o cratiţă întinsă şi căleşte uşor ceapa şi morcovul, timp de 10 minute. Adaugă usturoiul şi pasta de tomate şi amestecă. Lasă să fiarbă 2 minute.

Opăreşte roşiile în apă fiartă, decojeşte-le şi pasează-le într-un blender. Pune-le în cratiţă şi fierbe totul 20 de minute, sau până obţii un sos gros.

Taie carnea fiartă în bucăţi şi adaugă-le în sos, cu puţină supă din oală, dacă este necesar. Lasă să dea în câteva clocote.

Presară caperele, măslinele şi busuiocul şi serveşte cu pâine.

Tocanita cu masline si capere

Tocanita_cu_masline_si_capere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.