Tocanita cu ciuperci proaspete

Printeaza

Tocanita cu ciuperci proaspete din: ciuperci, usturoi, ceapa, verdeata, ulei, vin, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita cu ciuperci proaspete

  • 1,5 kg ciuperci proaspete
  • 4 legături de usturoi verde
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
  • 150 ml ulei
  • 150 ml vin
  • 400 g roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli şi le tai fe­lii. Toci ceapa verde şi o căleşti în ulei, adaugi ciupercile şi le căleşti împreună. Stingi totul cu puţină apă, condimentezi cu sare şi cu piper şi le laşi să fiarbă aproxi­mativ 20 de minute.

Adaugi apoi verdeaţa tocată (mărar şi pătrun­jel), usturoiul verde tocat, roşiile curăţate de coaja şi de seminţe şi tăiate cubuleţe. Adaugi şi vinul şi mai laşi să dea un clocot.

Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă caldă, tăiată felii sau cuburi. Pentru decor, presari mărar verde rupt în fâşii.

Serveşti alături de această to­căniţă, un pahar de vin roşu.

 

Tocanita cu ciuperci proaspete

Tocanita cu ciuperci proaspete

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.