Tocanita cu branza de burduf si pastrama de oaie
PrinteazaTocanita cu branza de burduf si pastrama de oaie din: ardei graşi mari, roşii, ceapă, ulei, sare, piper, brânză de burduf, pastrama de oaie (opţional).
- 10 ardei graşi mari (pentru copt)
- 2 kg de roşii
- 200 g ceapă
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- 500 g brânză de burduf (de preferat de la stână)
- 500 g pastrama de oaie (opţional)
Mod de preparare:
Coci ardeii, îi cureţi şi îi tai în felii subţiri (circa 1 cm grosime). Cureţi roşiile de pieliţă şi le tai cubuleţe mici. Căleşti ceapa în ulei până devine aurie, moment în care adaugi roşiile şi le laşi să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20 de minute.
Adaugi ardeii, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi totlil la fiert aproximativ 15 minute.
Serveşti tocăniţa asa: Pe farfurie mărunţeşti 100 g de brânză de burduf, iar peste aceasta adaugi tocăniţă fierbinte. Laşi circa 3 minute pentru ca brânza să se topească şi apoi poţi consuma.
Opţional, poţi servi ca şi garnitură pentru pastrama de oaie făcută pe grătar sau trasă la tigaie.
Pofta buna!