Tocanita catalana de peste

Printeaza

Tocanita catalana de peste din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, boia, cimbru, sofran, dafin, rosii, vin, midii, cod, migdale.

Ingrediente:Tocanita catalana de peste

  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare tocată
  • 1 ardei roşu iute, tocat mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1/2 linguriţă boia de ardei afumaţi
  • 1 lingură frunze de cimbru proaspete
  • 1 linguriţă fire de şofran
  • 3 foi de dafin
  • 3 roşii mijlocii
  • 75 ml supă de peşte sau apă
  • 250 ml vin alb puţin oţet de vin roşu
  • 500 g midii, curăţate
  • 750 g cod (sau un alt soi de peşte cu carnea albă şi tare)
  • 100 g migdale prăjite şi măcinate

 

Mod de preparare:

Incingeţi într-o cratiţă uleiul de măsline şi căliţi ceapa, împreună cu ardeiul iute şi usturoiul câteva minute. Adăugaţi boiaua, cimbrul, şofranul, foile de dafin şi roşiile şi lâsaţMe să fiarbă până se îngroaşă sosul.

Turnaţi supa de peşte, vinul alb şi oţetul; când începe să clocotească încet, adăugaţi midiile şi lâsaţi-le să fiarbă până se deschid toate.

Introduceţi şi peştele, împreună cu migdalele măcinate.

Fierbeţi la foc mic timp de 5 minute, atât cât să se pătrundă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.