Tocăniţă cu ardei si dovlecei

Printeaza

O reteta de tocanita cu ardei si dovlecei din: ardei, ceapa, usturoi, pesmet, rosii, dovlecei, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, otet balsamic si maghiran.

Ingrediente:

  • 4-5 ardei, diferite soiuri
  • 2-3 cepe
  • 4-6 catei de usturoi
  • o lingura pesmet
  • 4 rosii
  • 4 dovlecei
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • cimbru verde
  • 2-3 lingurite otet balsamic
  • maghiran proaspat

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se taie rondele şi se freacă cu safe grunjoasă. Se stropeşte cu puţin oţet balsamic şi se aşază în tava unsă cu ulei de măsline. Se curăţă şi se spală toate legumele. Se scurg pe un prosop absorbant de bucătă¬rie. Se feliază ardeii în mărimi diferite şi se aşază pe grătarul încins.

Se lasă să se înmoaie si se scot într-un bol. Se presară sare, ca să se poată curăţa mai uşor. Peste ceapă se aşază un strat de dovlecei, unul de ardei, cimbru, roşii tăiate rondele, se presară sare si piper, după gust si, la final se adaugă usturoiul tocat.

Se bagă în cuptorul încins la 150°C. După ce s-au înmuiat toate legumele, se presară pesmet şi se serveşte tocăniţa ornată cu maghiran.

Tocăniţă cu ardei si dovlecei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Incerc si eu tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.