Tocana taraneasca de miel

Printeaza

Tocana taraneasca de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, bulion, cimbru, sare.

Ingrediente:Tocana taraneasca de miel

  • 1 kg carne miel (de preferat pulpă, din spate)
  • 4 linguri ulei
  • 4-6 cepe
  • 3 linguri bulion
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se spală bine şi se taie în bucăţi mai mici (pufin mai mari decât o nucă). Se pune apoi la prăjit într-o tigaie (sau cratită) cu ulei. După circa 10 minute se adaugă ceapa tăiată mărunt, sarea (după gust) şi după alte 5 minute, 1/2 cană de apă caldă (sau supă), apoi se tine în continuare la fiert (înăbuşit) la foc mic.

Când carnea este aproape gata, se mai adaugă bulionul şi cimbrul.

Nu trebuie uitate două lucruri: se supraveghează tot timpul şi se amestecă pentru a nu se prinde; când sosul are tendinţa să devină prea gros, se adaugă câteva linguri de supă sau apă caldă.

Gurmanzii recomandă ca pe parcurs să nu mai fie adăugată apă (sau supă), ci vin alb.

Tocana se serveşte caldă şi, tradiţional, cu mămăligă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.