Tocana secuiasca cu berbecut si smantana

Printeaza

Tocana secuiasca cu berbecut si smantana din: carne de berbec, ceapa, untura, lapte, smantana, oua, otet, piper, apa.

Tocana secuiasca cu berbecut si smantana

Ingrediente:

  • 1 kg carne de berbec
  • 2-3 cepe
  • puţin untură
  • 1 ceaşcă lapte
  • 1 ceaşcă smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • oţet după gust
  • piper
  • 1 pahar apă

Mod de preparare:

Tai carnea de berbec în cuburi potrivite, peste care torni apă cocotită. Speli bine ca să iasă mirosul de berbec.

Aşezi carnea într-o cratiţă, torni puţină apă, adaugi ceapa tocată mărunt, puţină un­tură, piper măcinat şi sare după gust.

Laşi să fiarbă până se rumeneşte uşor. într-un castron amesteci laptele cu smântână, cu gălbenuşurile şi oţetul şi torni compoziţia peste carne.

Nu laşi să mai fiarbă, deoarece sosul s-ar tăia. Serveşti cu verdeaţă pre­sărată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.