Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză

Printeaza

O reteta de tocana de pui cu sos pesto si galuste cu branza din: ulei de masline, pulpe de pui, bacon, ceapa, telina, praz, faina, vin alb, supa de pui, frunze de dafin, mazare, rosii, pesto, busuioc, unt, faina, parmezan si seminte de pin.

Ingrediente:Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză

  • 2 linguri ulei de masline
  • 12-15 pulpe de pui, fara piele, cu os
  • 200 g fasii de bacon
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 4 tije de telina, tocate
  • 3 fire de praz, tocate
  • 4 linguri de faina
  • 200 ml vin alb
  • 1 l supa de pui
  • 2 frunze de dafin
  • 200 g de mazare congelata
  • 140 g de rosii uscate
  • 140 g de pesto
  • 1 legatura mica de busuioc, tocata

pentru galuste:

  • 140 g unt
  • 250 g de faina amestecata cu 2 lingurite praf de copt
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g seminte de pin

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă. Se rumeneşte puiul pe ambele părţi. S-ar putea să fie nevoie de mai multe tranşe. Se adaugă fâşiile de bacon şi se prăjesc câteva minute, apoi se adaugă ceapa, ţelina şi prazul şi se lasă la foc mediu 8-10 minute, până când se înmoaie legumele. Se presară făina, se asezonează şi se mai lasă două minute pe foc.

Treptat se toarnă vinul, se lasă să fiarbă şi să se evapore, apoi se toarnă supa. Se pune înapoi în cratiţă carnea de pui cu frunzele de dafin şi se acoperă cu capac. Se reduce focul şi se lasă să fiarbă încet o oră şi jumătate sau până când carnea este pătrunsă.

Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se adaugă roşiile, mazărea, pesto şi busuiocul. Pentru găluşte, se amestecă făina şi untul cu buricele degetelor până se formează firimituri. Se adaugă brânza rasă, se toarnă 150ml de apă şi se amestecă totul cu un cuţit de masă, pentru a se obţine un aluat uşor şi lipicios.

Se rup bucăţi din aluat de dimensiunea unei nuci şi se formează bile mici. Se rotogolesc-prin seminţele de pin. Se pun găluştele deasupra tocanei şi se presară cu restul de seminţe. Se dă la cuptor 25 de minute, până când se rumenesc găluştele şi sunt pătrunse. Se serveşte cu piure de cartofi şi extra legume, opţional.

Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză

Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.