Tocana cu piept de pui

Printeaza

Tocana cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa alba, ceapa verde, usturoi verde, usturoi, ardei, ulei de porumb, sare grunjoasa, piper alb, piper negru, boia dulce, rozmarin.

Ingrediente:Tocana_cu_piept_de_pui

  • 1 kg piept de pui
  • 50 g unt
  • 4-5 dovlecei cu coajă verde
  • 400 g roșii cherry
  • 2 cepe albe sau 2 legături de ceapă verde
  • 1 legatura usturoi verde sau o căpățână usturoi
  • 2 ardei galbeni
  • 30 ml ulei de porumb
  • sare grunjoasă
  • piper alb și negru boabe și măcinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1-2 crengute rozmarin proaspăt

 

Mod de preparare:

Bucăţile de piept se curăţă şi se spală. Se şterg pe un prosop absorbant şi se ung cu untul moale. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguţe de rozmarin şi se bagă la cuptor.

Se curăţă şi se spală legumele, apoi se taie feliuţe. Se pune uleiul de porumb într-o tigaie şi se căleşte pentru început ceapa. Se adaugă usturoiul şi puţină apă călduţă. Se pune ardeiul şi, la sfârşit, dovleceii tăiaţi rondele.

Se călesc 30 de minute şi, după ce s-au rumenit, se adaugă roşiile tăiate jumătăţi. La sfârșit, se condimentează şi se pun în tavă cu pieptul de pui. Se dau la cuptor 30 de minute.

Pieptul de pui se stropeşte cu sosul de legume. Tocana se serveşte cu rozmarin proaspăt.

Tocana cu piept de pui

Tocana_cu_piept_de_pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-ai facut cu tocana asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.