Tocană picantă din legume şi carne

Printeaza

Tocană picantă din legume şi carne din: carne fiarta, ciuperci, ceapa, vinete, ardei grasi, rosii, ulei, verdeata, sare, piper, usutroi, boia de ardei iute.

Ingrediente:Tocana_picanta_din_legume_si_carne

  • 300 g carne fiarta
  • 5-6 ciuperci mari sau hribi
  • 2 cepe
  • 2 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii decojite
  • ulei
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • boia de ardei iute

 

Mod de preparare:

Coaceţi vinetele şi ardeii, curăţaţi de coajă şi de seminţe, rupeţi legumele fâşii şi le lăsaţi la scurs. Păstraţi din vinete numai partea cărnoasă, pe care o tocaţi cu un cuţit de lemn.

Curăţaţi ciupercile şi le spălaţi în 3-4 ape, curăţaţi şi tocaţi cepele julien, le puneţi în ulei să se călească împreună cu ciupercile până se înmoaie ceapa. Adăugaţi roşiile decojite, tăiate felii. Tot acum puneţi: sare, piper boabe, boia iute şi carnea tăiată felii. Puneţi 1 cană cu supă sau apă, acoperiţi vasul, fierbeţi la foc mic.

Când e aproape gata puneţi vinetele şi ardeii, mai lăsaţi 5 min, stingeţi focul. Serviţi tocana fierbinte, cu verdeaţă tocată deasupra şi pâine proaspătă.

Tocană picantă din legume şi carne

Tocana_picanta_din_legume_si_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.