Tocana olteneasca cu carne de vita

Printeaza

Tocana olteneasca cu carne de vita din: carne de vita, carnati, ulei, praz, cartofi, ardei, bulion, vin, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Tocana_olteneasca_cu_carne_de_vita

  • 500 g carne de vită fără os
  • 125 g cârnaţi afumaţi
  • 120 ml ulei
  • 500 g praz
  • 1,250 kg cartofi
  • 125 g ardei gras
  • 250 g bulion de roşii
  • 75 ml vin
  • sare
  • piper
  • 2 legături verdeaţă
  • 5 bucăţi ardei iute

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi, circa 3-4 la o porţie, apoi o prăjeşti puţin la suprafaţă în grăsime încinsă, în untura în care s-a prăjit carnea căleşti prazul tăiat în felii subţiri.

Stingi totul cu bulion şi apă, adaugi carnea şi laşi să fiarbă. Când carnea este fiartă cam 75%, adaugi cartofii tăiaţi în cuburi mici şi uşor căliţi în ulei. Apoi pui ardeiul gras, tăiat la fel.

Carnaţii, tăiaţi rondele, îi prăjeşti puţin în grăsime încinsă şi apoi îi amesteci în tocană. Potriveşti gustul de sare, piper, vin şi pe deasupra pui roşiile decojite şi puţină verdeaţă.

Introduci tava la cuptor pentru gratinare. Serveşti tocana fierbinte cu verdeaţă deasupra şi cu ardei copt la fiecare porţie.

Tocana olteneasca cu carne de vita

Tocana_olteneasca_cu_carne_de_vita

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.