Tocana manastireasca de legume

Printeaza

Tocana manastireasca de legume din: vinete, ardei, cartofi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tocana manastireasca de legume

  • 4 vinete
  • 5-6 ardei graşi
  • 5-6 cartofi
  • 4-5 roşii
  • 3-4 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se coc ardeii şi vinetele, după care se curăţă de coajă şi se pun la scurs câteva minute într-o sită de plastic pentru a nu oxida vânătă.

Intr-un vas de tuci, se călesc usturoiul şi roşiile curăţate de coajă, cartofii tăiaţi cubuleţe, ardeii copţi mărunţiţi, vinetele tocate, ceapa, sarea şi piperul. Se acoperă cu apă caldă cât să cuprindă toată compoziţia.

Vasul se lasă la foc mic să fiarbă în tihnă şi să aibă vreme să îşi lase aromele în sos. La final, se pune pătrunjel verde tocat mărunt, pentru a da prospeţime mâncării.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.