Tocana la bostan cu rosii si ceapa

Printeaza

Tocana la bostan cu rosii si ceapa din: dovleac, carne, grasime, piper boabe, sare, boia, rosii, ceapa.

Tocana_la_bostan_cu_rosii_si_ceapa

Ingrediente:

  • 1 dovleac
  • 1 kg de carne (de viţel sau porc)
  • grăsime
  • sare
  • piper boabe
  • boia
  • 3-4 roşii
  • 4-5 cepe

Mod de preparare:

Ceapa tăiată peştişori se căleşte puţin în ulei sau untură, apoi se adaugă şi carnea, să se rumenească, şi se stinge cu puţină apă. Ceapa se taie jumătate ron­dele, jumătate peştişori, carnea se taie bucăţi.

Cât timp fierbe tocăniţa se taie bostanul în două, pe lat, se curăţă de seminţe, se ia şi un strat subţire de miez. Dacă s-a inmuiat carnea, timpul să adăugaţi la sos miez de dovleac, amestecând bine, să dea în clocot.

Răsturnaţi tocana într-o jumătate de dovleac, căpăciţi-o cu rondele de ceapă (sau roşii) şi daţi-o la cuptor încins, pe foc mic, timp de 1 ora (până se-nmoaie şi se rumeneşte bostanul).

Tocana la bostan cu rosii si ceapa

Tocana_la_bostan_cu_rosii_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.