Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur

Printeaza

Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur din: fasole, linte, boabe de porumb, bulgur, dovlecei, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, ulei de masline, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g fasole mixta (alba, rosie, patata)
  • 50 g linte
  • 50 g boabe de porumb
  • 70 g bulgur
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi
  • zeama de la 1 lamaie
  • marar si/sau patrunjel verde
  • ulei de masline
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea mixtă se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, fasolea se fierbe 10 minute, apoi se clăteşte bine. Bulgurul se spală în trei ape, se lasă la înmuiat 30 minute în apă rece, după care se scurge apa neabsorbită din bulgur strângând bulgurul înmuiat în pumn. Se spală lintea.

Intre timp se încălzeşte ulei de măsline într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul toca­te mărunt. Se adaugă fasolea, lintea, bulgurul, foile de dafin şi se amestecă bine. Se adaugă apă îndeajuns pentru a fierbe fasolea şi lintea, dar nu ca la o supă. Se fierbe 35 de minute.

Se adaugă dovleceii spălaţi şi tăiaţi în felii groase de 2-3 cm. Se mai fierb 5-10 minute sau până ce legumele sunt moi. La final se adaugă po­rumbul, zeama de la lămâie, sare, piper. Se serveşte cu mărar, pătrunjel tocat şi salată de roşii (optional).

Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu bulgur

2 comentarii

  1. Tocana e de mare efect

  2. interesanta tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.