Tocana din piept de vita

Printeaza

Tocana din piept de vita din: carne de vita, ceapa, usturoi, piper, boia, slanina, rosii, ardei, sare.

Ingrediente:Tocana din piept de vita

  • 800 g carne de vită
  • 4 cepe roşii
  • 200 ml supă de oase
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă piper boa­be
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • 1 linguriţă boia
  • 150 g slănină afumată
  • 1 linguriţă boia
  • 100 g ro­şii
  • 100 g ardei graşi
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se spală bine. Se pune la fiert în apă rece, se adaugă două cepe tăiate în jumătăţi, un căţel de usturoi, piperul boabe şi se lasă la fiert aproximativ o oră.

Se scoate carnea din oală, se spală din nou şi se taie fâşii.

Slănina tăiată felii subţiri se topeşte, se adaugă cele două cepe rămase, tăiate mărunt, iar după ce s-a călit, se pre­sară boia, chimen, se toarnă 100 ml de apă şi supa de oa­se, apoi se lasă la fiert până scade zeama.

Se adaugă carnea, roşiile tăiate sferturi şi ardeii tăiaţi cuburi. Se condimentează după gust cu sare, piper şi usturoi. Se fierb toate la foc domol, până se înmoaie carnea.

Se pre­pară o garnitură din cartofi tăiaţi cuburi, fierţi şi zdrobiţi, împreună cu puţin unt şi se serveşte cu tocăniţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.