Tocana din piept de vita cu vin

Printeaza

Tocana din piept de vita cu vin din: piept de vita, ceapa, telina, vin, ulei, faina, cartofi, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Tocana din piept de vita cu vin

  • 600 g piept de vită
  • 2 cepe
  • 2 fire ţelină
  • 200 ml vin
  • o lingură ulei
  • o lingură făină
  • un litru apă
  • 5 cartofi
  • o foaie dafin
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In cratiţa cu ulei încins se rumeneşte carnea porţionată. După ce şi-a schimbat culoarea, se scoate şi în acelaşi ulei se pun la călit ceapa şi ţelina tocate.

Se presară cu sare şi, după ce s-au înmuiat, se adaugă făina, se amestecă, se aşază carnea, se toarnă apa şi vinul, se pune foaia de dafin şi se lasă la fiert circa 90 de minute.

Se adaugă cartofii şi se continuă fierberea până ce şi aceştia sunt gata. Se trage de pe foc, se lasă 10 minute.

Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.