Tocana din carne de gaina cu garnitura de pilaf cu ciuperci

Printeaza

Tocana din carne de gaina cu garnitura de pilaf cu ciuperci

Ingrediente:Tocana din carne de gaina cu garnitura de pilaf cu ciuperci

  • 1,200 kg carne de găină
  • 300 g ciuperci
  • 200 g unt
  • 150 g orez
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantană
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 lămaie
  • 1 1/2 ceapă

 

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se taie în 12 bucăţi egale, se mai curăţă de oscioare, se sotează tără se se coloreze, apoi se pune la fiert 25 minute, cu sare, 1 ceapă, 2 1/2 1 apă.

Se face sosul cu rantaş blond, din 70 g unt şi făină şi stins cu supă de pui. Se mai fierbe 4-5 minute şi se drege cu gălbenuşurile amestecate cu smantană şi zeamă de lămaie.

Sosul se amestecă cu bucăţile de pui. Separat se serveşte pilaf cu ciuperci (ciupercile tăiate felii, sotate cu ceapă, 2 pahare supă fierbinte, orez, fierte toate la foc domol, sub capac, circa 25 minute,supa se strecoară prin tifon).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.