Tocana de vitel cu orez si ciuperci

Printeaza

Tocana de vitel cu orez si ciuperci din: piept sau spata de vitel, faina, sare, piper, lamaie, unt, orez, ceapa, ciuperci, galbenus, smantana, marar.

Ingrediente: Tocana de vitel cu orez si ciuperci

  • 1,5 kg piept sau spată de viţel
  • 1/2 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 1/2 lămâie zemoasă
  • 150 g unt
  • 200 g orez
  • 1 ceapă mare
  • 250 g ciuperci
  • 2 gălbenuşuri cu smântână
  • puţin mărar verde

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi, sotaţi-le în unt, apoi fierbeţi-le în 2 1/2 litri apă (sau supă de oase), sare, timp de 40-45 de minute.

Separat, pregătiţi un sos alb din unt, făină, jumătate din zeama în care a fiert carnea, gălbenuşurile, smântână şi zeama de lămâie, după gust. Combinaţi acest sos cu carnea fiartă.

Separat, pregătiţi un pilaf din ciuperci. Pe platou puneţi tocana de viţel şi decoraţi-o cu pilaf şi mărar verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.