Tocana de vita cu prune uscate

Printeaza

O reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi, faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper.

Ingrediente: Tocana de vita cu prune uscate

  • 1 kg de carne de vită sau mânzat
  • 3 cepe potrivi­te
  • 3 căţei de usturoi
  • 4 linguri de făină
  • o jumătate de litru de vin roşu sec
  • două cuburi de supă concentrată de vită
  • o ţelină potrivită
  • 20 prune uscate
  • 4-5 caise uscate
  • două fire de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se dizolvă cuburile de supă în 500 ml apă. Se căleşte ceapa tocată mă­runt până devine aurie şi se adaugă usturoiul. După ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie.

Carnea tăiată cuburi se dă prin făină şi se rumeneşte în ulei până devine maronie, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul călite, sarea, vinul şi se lasă să fiarbă 20 de minute la foc mic.

Se adaugă supa, cimbrul, sarea şi piperul şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit o oră, după care se scoate cimbrul, se adaugă ţelina curăţată şi tăiată cubuleţe, prunele şi caisele şi se mai lasă să fiarbă fără capac 40 de minute, amestecând din când în când.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.