Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat

Printeaza

Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat din: piept de vita, bacon afumat, morcov, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel si usturoi.

Ingrediente:Tocana_de_vita_cu_morcovi_si_bacon_afumat

  • un kg piept de vita
  • 100 g bacon afumat
  • 800 g morcov
  • 2 tije de telina
  • o ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml vin alb sec
  • o crenguta cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • o legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul şi se prăjesc ceapa tăiată peştişori şi baco­nul tăiat bucăţele. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune carnea tă­iată bucăţi. După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa si baconul, se sărează şi se piperează, se toarnă vinul şi se adaugă usturoiul strivit grosier.

Pătrunjelul, cimbrul şi frunza de dafin se leagă şi se pun în cratiţă. Se acoperă şi se fierb 90 de minute. Morcovii şi ţelina se taie, se adaugă în cratiţă, se pune apă şi se mai fierb 45 de minute. La final, se scoate verdeaţa.

Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat

Tocana_de_vita_cu_morcovi_si_bacon_afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.