Tocana de vita cu bacon afumat

Printeaza

Tocana de vita cu bacon afumat din: carne de vita, bacon afumat, morcovi, foi de dafin, ceapa, usturoi, faina, ulei, vin alb, sare, piper, cartofi.

Ingrediente:Tocana_de_vita_cu_bacon_afumat

  • 800 g carne de vita
  • 80 g bacon afumat
  • un kg morcovi
  • 2 foi de dafin
  • 2 cepe
  • un catel de usturoi
  • faina
  • ulei
  • 500 ml vin alb
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • 6 cartofi

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita cu fund dublu, se incinge uleiul si se rumeneste carnea. Dupa ce si-a schimbat culoarea, se adauga baconul. Se presara o lingura de faina, se amesteca si se toarna si vinul amestecand.

Se pune ceapa taiata pestisori, apoi usturoiul taiat feliute, morcovii spalati, curafati si taiati rondele, foile de dafin, sare si piper. Se lasa la fiert tocana 80 de minute, timp in care se fierb car-tofii separat.

Dupa ce s-au facut cartofii, se aduc la masa alaturi de carne.

Tocana de vita cu bacon afumat

Tocana_de_vita_cu_bacon_afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.