Tocană de vara cu maruntaie de pui

Printeaza

 Tocană de vara cu maruntaie de pui

Ingrediente:Tocană de vara cu maruntaie de pui

  • măruntaie de pui (inimioare, pipote, aripi, târtiţă etc)
  • 1/2 kg ceapă verde
  • 2 salate verzi medii
  • 4-5 legături usturoi verde
  • 7 linguri ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 linguriţă pastă tomate
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi verdeţurile, le speli, jumătate din cantitatea de ceapă o tai mărunt, iar restul o tai bucăţi de 2-3 cm împreună cu usturoiul. Salata o tai fâşii lungi, iar măruntaiele le speli, le porţionezi şi le presari cu sare.

Bucăţile de carne le înăbuşi în ulei cu puţină apă circa 20 de minute, apoi le scoţi. In grăsimea rămasă pui ceapa tăiată mărunt, puţină apă, făina dizolvată cu 3-4 linguri cu apă, pasta de tomate, 3/4 l apă fierbinte, sare, piper şi aşi la fiert 10-15 minute.

Adaugi bucăţile de carne, usturoiul şi ceapa verde. După 15 minute de fierbere, adaugi şi salata, le laşi să dea în câteva clocote împreună şi la final presari verdeaţa tăiată mărunt. O aduci la masă fierbinte, cu iaurt alături.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.