Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei

Printeaza

Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei din: ceapă verde, ardei gras, cartofi, dovlecel, roşii, ulei, mărar, sare.

Tocana_de_vara_cu_ardei_gras_si_dovlece

Ingrediente:

  •  o legătură ceapă verde
  •  2 ardei grasi
  •  3 cartofi noi
  •  2 dovlecei
  •  2-3 roşii bine coapte
  •  2 linguri ulei
  •  mărar pentru servit
  •  sare

Preparare:

In ulei încins se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă ardeii cubuleţe. Intre timp, se curăţă dovle­ceii, se taie cuburi şi se presară cu sare, la fel si cartofii. Se şterg dovleceii, se pun în cratiţă, se lasă un minut si apoi se adaugă cartofii.

Se toarnă apă, se potriveşte de sare si se lasă la fiert, cu capac, aproxi­mativ 30 de minute. După ce au fiert legumele, se pun roşiile tăiate mărunt si se mai lasă la fiert 5 minute. Se poate servi si rece, cu mărar deasupra.

Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei

Tocana_de_vara_cu_ardei_gras_si_dovlece

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.