Tocana de vanat in sos de vin

Printeaza

Tocana de vanat in sos de vin din: ulei de masline, bacon, carne de vanat, faina, sare, piper, ceapa, usturoi, morcovi, telina, napi, ciuperci, cimbru, dafin, boabe de piper, vin rosu, supa de vita, ciocolata neagra.

Ingrediente:Tocana de vanat in sos de vin

  • ulei de masline
  • 1/2 kg de bacon, tocat
  • 2-3 kilograme de carne de vanat , taiata bucati
  • 3-4 linguri de faina
  • Sare si piper negru
  • 3 cepe, tocate
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 2-3 morcovi, tocat
  • 2-3 tulpini de telina, tocata
  • 4 napi, taiati bucati
  • 8 ciuperci, curatate si taiate
  • crengute de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita piper mixt, zdrobit
  • 500 ml vin rosu
  • 2 cesti supa de carne de vita
  • 30 g ciocolata neagra, rasa

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C.

Intr-o tigaie adaugati ulei si caliti baconul pentru 4-5 minute la foc moderat. Scoateti din tigaie cu ajutorul unei spumiere si pastrati deoparte.

Puneti bucatile de carne intr-un castron mare si presarati faina, sare si piper, amestecati bine pana se acopera carnea.

Adaugati ulei in tigaie si prajiti carnea pana cand se rumeneste pe toate partile. Scoateti si pastrati deoparte cu baconul. Adaugati din nou ulei si se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile.

Dupa cateva minute adaugati morcovii, telina si napii. Gatiti legumele cu ierburi si boabele de piper zdrobite pentru aproximativ 6-8 minute, amestecand frecvent.

Adaugati bacon si carnea in tigaie si se toarna vinul rosu. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna supa si se adauga sare si piper. Se acopera cu un capac. Transferati la cuptor si gatiti pentru 1 ½ -2 ore.

Scoateti din cuptor si se strecoara carnea si legumele printr-o strecuratoare mare, aruncati frunzele de dafin si cimbrul. Puneti carnea si legumele inapoi in vas si se acopera pentru a se mentine calda.

In vasul cu sosul adaugati ciocolata si gatiti pana se topeste. Apoi se toarna sosul peste vanat si legume si se amesteca bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.