Tocana de rata cu fasole

Printeaza

Tocana de rata cu fasole din: fasole uscata, piept de rata, kaizer, unt, dafin, piper, ceapa, cimbru, sare, piper, paine prajita, unt sau margarina, patrunjel.

Ingrediente:Tocana de rata cu fasole

  • 300 g fasole uscată
  • 3 bucăţi piept de raţă (350 g)
  • 75 g kaizer afumat
  • 2 linguri unt topit
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 linguriţă piper boabe
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • sare
  • piper alb
  • 3 felii pâine prăjită
  • 3 linguri unt sau margarină
  • 1 legătură pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pui fasolea într-un litru de apă şi o laşi peste noapte. A doua zi, tai carnea cuburi, la fel şi kaizerul. Incingi untul, în care perpeleşti puţin şunca, apoi o scoţi. La fel şi cârnea, o rumeneşti în grăsime, apoi o scoţi. Pui fasolea cu tot cu apă în prăjeală.

Adaugi dafinul şi boabele de piper şi laşi să fiarbă circa o jumătate de oră.

Dacă este necesar, mai adaugi apă. Cureţi şi tai ceapa, iar după circa 30 de minute pui, în cratiţa cu fasolea, carnea, şunca şi legumele.

Condimentezi cu sare şi piper. Sfărâmi mărunt pâinea, încingi grăsimea într-o tigaie, în care rumeneşti bucăţelele de pâine.

Adaugi şi pătrunjel tocat fin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.