Tocana de peste

Printeaza

O reteta de tocana de peste din: peste, ceapa, untdelemn, faina, pasta de tomate, vin, piper, usturoi, cimbru si zeama de lamaie.

Ingrediente:Tocana de peste

  • un kg de peşte (biban, roşioară, crăpcean ş.a.)
  • 400 g ceapă
  • 100 ml untdelemn
  • 3 linguri de făină
  • 50 g pastă de tomate
  • 100 ml vin
  • piper
  • usturoi
  • cimbru
  • zeamă de lămâie

facul­tativ:

  • 3 ouă.

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează, i se taie coada şi ari­pioarele, se porţionează (se taie în două sau trei bucăţi), se freacă apoi cu sare şi zeamă de lămâie, apoi se lasă deoparte o oră.

Se trec apoi bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în unt­delemn încins. Se scot repede din untdelemn şi, în continuare, acolo se va prăji uşor ceapa, tăiată solzişori. Se stinge cu pastă de tomată subţiată cu puţină apă.

Se adaugă bucăţile de peşte, se mai potriveşte de sare, se adaugă piper, cimbru, apă şi vin şi se lasă să fiarbă trei sfer­turi de oră la foc mic.

Usturoiul se taie mărunt şi se căleşte aparte în puţin untdelemn, se stinge cu o lingură de vin şi se adaugă în tocană. Se mai lasă să fiarbă împreună 10 minute.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tocanita de peste
  • tocana de peste
  • tocanita de peste cu ceapa
  • mancarica de peste cu ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.