Tocana de miel cu orez

Printeaza

Tocana de miel cu orez din: orez, ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, curry, faina, sos de mango, otet de vin, carne de miel.

Ingrediente:Tocana de miel cu orez

  • 400 g orez basmati fiert
  • ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 buc ghimbir proaspat, decojit
  • 6 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
  • 2 linguri de pudra de curry
  • 1 lingura faina
  • 500 ml supa de miel
  • 2 linguri sos de mango
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 250 g carne de miel, gatita si tocata

 

Mod de preparare:

Adăugați uleiul de măsline într-o tigaie mare si se caleste usor usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul iute până se înmoaie, aproximativ 8-10 minute.

Adăugați praful de curry și se amestecă timp de 1 minut. Se adaugă făina și se amestecă, apoi se fierbe timp de 2 minute.

Dati focul la mare si se incorporeaza supa de miel. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 20 minute. Se adauga sosul de mango, oțet, apoi carnea de miel.

Se amestecă pentru a se combina. Strecurati tocana de miel printr-o sită într-o cratiță mică.

Intr-un vas de copt adânc, se adaugă un strat de orez fiert, urmat de tocana de miel. Adăugați încă un strat orez. Acoperiti vasul cu folie. Se incalzeste cuptorul la 180°C si se da vasul la cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tocanita de miel cu orez
Sumar
recipe image
Nume reteta
Tocana de miel cu orez
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.