Tocana de miel bucovineana
PrinteazaTocana de miel bucovineana din: carne de miel, ceapa, ardei gras, smantana, lamaie, marar, patrunjel, tarhon, sare, ulei.
- 300 g carne de miel
- 6 cepe
- 2 ardei graşi
- 150 ml smântână
- zeamă de lămâie
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- tarhon
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Toci ceapa julien, ardeii îi tai fâşii şi îi căleşti. Adaugi carnea bucăţi şi pui un praf de sare.
Laşi la fiert la foc mic, adăugând apă. Când totul este fiert, iei vasul de pe foc, adaugi verdeaţa tocată mărunt şi smântână, pui un praf de sare şi zeamă de lămâie. Laşi vasul acoperit, timp de 5 minute.
Serveşti tocana cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!