Tocana de linte cu fasole neagra 

Printeaza

Tocana de linte cu fasole neagra din: linte, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, usturoi, praf de chili, oregano, chimen, piper cayenne, sare, rosii cu ardei iute, fasole neagra, coriandru.

Ingrediente:Tocana de linte cu fasole neagra

  • 1 ½ cesti linte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 ardei rosu, cuburi
  • 2 linguri de usturoi tocat
  • 3 linguri de praf de chili
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 1½ lingurite chimen
  • ½ lingurita piper cayenne
  • 1 linguriță de sare
  • 300 g rosii cubulete, cu ardei iute
  • 300 g fasole neagră, din conserva
  • ½ ceasca coriandru proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Adaugati lintea intr-o cratita, se acopera cu apa, se aduce la fierbere. Reduceti focul și se fierbe aproximativ 10 minute. Se scurge bine si se pune deoparte.

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Gatiti ceapa, piper și usturoi, amestecand des, aproximativ 10 minute.

Într-un castron mic, combinati praf de chili, oregano, chimen, ardei roșu și sare. Adaugati in tigaie și se amestecă bine pentru a se combina. Gatiti, amestecand frecvent timp de 1 minut.

Adaugati rosiile si sucul lor, apoi fasolea. Se amestecă bine pentru a se combina. Se acoperă tigaia și se fierbe aproximativ 10 minute. Incorporati lintea, amestecati cu si serviti garnisit cu coriandru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.