Tocana de legume asortate pentru iarna

Printeaza

Tocana de legume asortate pentru iarna

Se toacă în robot 600 g ceapă, 500 g morcovi şi 500 g ardei capia, curăţaţi în prealabil de cotoare, Tocana de legume asortate pentru iarnaseminţe şi pieliţele albe.

Se coc 500 g vinete, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt.

Se taie felii 500 g dovlecei şi 500 g ciuperci. Ciupercile se rumenesc uşor în tigaie.

Se spală în mai multe ape 100 g orez.

Intr-o cratiţă cu fund gros se căleşte ceapa, apoi se adaugă morcovii şi ardeii şi se lasă Ia foc mic până când se înmoaie uşor.

Se adaugă apoi în cratiţă vinetele tocate, felii de dovlecei, orezul, 500 ml suc de roşii, ciupercile, câteva foi de dafin, câteva fire de cimbru şi busuioc verde, sare şi piper.

Se lasă să fiarbă la foc mic până când scade.

Se transferă tocana de legume în borcane sterilizate, care se închid etanş.

Se acoperă borcanele cu o pătură şi se lasă acolo până a doua zi, apoi se depozitează în cămară.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.