Tocana de fasole cu carnati afumati
PrinteazaTocana de fasole cu carnati afumati din: fasole boabe, morcovi, ceapa, carnati afumati, ulei, sare.
- 200 g fasole boabe amestecata
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 2 carnati afumati
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de preparare, se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se fier-be în apă rece, de trei ori. în a treia apă se pun la fiert fasolea, morcovul şi ceapa măruntită.
Odată fasolea fiartă, se scurge si se păstrează o cantitate mică din zeama în care a fiert. A doua ceapă se pune la călit în ulei şi se adaugă cârnaţii tăiaţi rondele.
Se adaugă fasolea fiartă şi legumele, se potriveşte de sare şi se pune un polonic de zeamă. Se lasă la fiert 15 minute.
Tocana de fasole cu carnati afumati
Pofta buna!