Tocana de conopida cu fasole

Printeaza

Tocana de conopida cu fasole din: conopida, morcovi, fasole boabe, ceapa, patrunjel, ulei, supa de legume, kaizer, sare, piper.

Ingrediente:Tocana de conopida cu fasole

  • 1 conopidă potrivită
  • 2 morcovi mari
  • 200 g fasole boabe rosie fiartă separat (sau din conservă)
  • 1 ceapă mare
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml supă de legume
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 150 g kaizer
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le toci cubuleţe şi le căleşti în cele două linguri de ulei. Amesteci şi când ceapa a devenit sticloasă torni jumătate din cantitatea de supă de legume.

Separat, desfaci conopida bucheţele, le opăreşti 3-4 minute în apă clocotită cu sare, le strecori şi le adaugi peste legume, continuând călirea încă 3-4 minute.

Adaugi fasolea fiartă (sau din conservă), kaizerul tăiat bucăţele, sare şi piper, după gust, restul de supă şi laşi să fiarbă 10 minute, la foc mic.

La sfârşit, opreşti focul şi pui pătrunjelui verde tocat. Serveşti mâncarea
calda.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.