Tocana de cartofi

Printeaza

Tocana de cartofi

Ingrediente:Tocana de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 5 roşii răscoapte
  • 1 linguriţă boia
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 pahar de untdelemn
  • 1 linguriţă chimen pisat
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se pun la fiert în apă cât să-i aco­pere, cu sare, piper, chimen.

Ceapa se taie peştişori, se pune la călit în untdelemn cu boia se taie mărunt roşiile, se pun peste ceapa călită .

Se toacă usturoi, pătrunjel, tarhon, cimbru cartofii fierb într-un sfert de oră, după care li se adaugă sosul de roşii si verziturile tocate, si se lasă să mai dea în câteva clocote .

In sfârşit, pentru faţă, se mai presară un pic de pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Irina Petrescu

    Foarte buna tocanita de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.