Tocana de bame cu carne de vitel

Printeaza

Tocana de bame cu carne de vitel din: bame uscate, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina.

Tocana_de_bame_cu_carne_de_vitel

Ingrediente:

  • 200 g bame uscate
  • 300 g carne viţel
  • o ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 200 g măsline amestecate
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • o lingură făină

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa în uleiul în­cins şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea tăiată cubuleţe. Bârnele se pun la umflat în apă caldă. Se lasă să-şi schimbe car­nea culoarea şi se adaugă mor­covii tăiaţi rondele.

Se acoperă cu apă, se pun bârnele şi se lasă la fiert circa 20 de minute.

Intre timp, măslinele se dau într-un clocot, se aruncă apa şi se pun peste carne. Se mai fierb 10 minute, se adaugă bulionul desfăcut cu putină apă si amestecat cu făină. Se lasă la fiert 10 minute.

Tocana de bame cu carne de vitel

Tocana_de_bame_cu_carne_de_vitel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buan tocana de bame

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.