Tocana de bame cu carne de vitel
PrinteazaTocana de bame cu carne de vitel din: bame uscate, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina.
Ingrediente:
- 200 g bame uscate
- 300 g carne viţel
- o ceapă mare
- 2 morcovi
- 200 g măsline amestecate
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- o lingură făină
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa în uleiul încins şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea tăiată cubuleţe. Bârnele se pun la umflat în apă caldă. Se lasă să-şi schimbe carnea culoarea şi se adaugă morcovii tăiaţi rondele.
Se acoperă cu apă, se pun bârnele şi se lasă la fiert circa 20 de minute.
Intre timp, măslinele se dau într-un clocot, se aruncă apa şi se pun peste carne. Se mai fierb 10 minute, se adaugă bulionul desfăcut cu putină apă si amestecat cu făină. Se lasă la fiert 10 minute.
Tocana de bame cu carne de vitel
Pofta buna!
Foarte buan tocana de bame