Tocana cu pipote

Printeaza

Tocana cu pipote din: pipote, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Tocana cu pipote 

  • 700 g pipote
  • 2 cepe mari
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 2 ardei roşii copţi
  • 200 g roşii întregi
  • sare
  • piper busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se pun la foc măruntaiele curăţate, spălate şi porţionate, într-un vas cu 2 linguri de ulei şi se presară puţină sare peste ele.

Se lasă să se rumenească uşor, învârtindu-le de pe o parte pe alta, apoi se adaugă ceapa tăiată julien şi se mai lasă până când ceapa începe să se pătrundă uşor.


Citeste si:

Tocana de vita cu vinete

Tocana de vita cu vinete

Tocana de vita cu vinete din: carne de vita, ceapa, vanata, ardei, morcovi, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 2 cepe o vânătă 2 ardei graşi 2 morcovi 3 roşii de gătit 2 linguri ulei o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi […]

Tocana taraneasca de miel

Tocana taraneasca de miel

Tocana taraneasca de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, bulion, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg carne miel (de preferat pulpă, din spate) 4 linguri ulei 4-6 cepe 3 linguri bulion cimbru sare   Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se taie în bucăţi mai mici (pufin mai mari decât o nucă). Se […]

 


Se adaugă apă fierbinte cât să fie acoperite ingredientele şi se lasă să fiarbă la foc scăzut, până când măruntaiele sunt bine pătrunse.

Se adaugă apoi ardeiul copt, curăţat în prealabil de pieliţă şi tăiat în fâşii, precum şi roşiile pasate, apoi se adaugă cimbru şi busuioc.

Spre final, cam în ultimele 10 minute, se adaugă în vas usturoiul zdrobit. Se pun sare şi piper si se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

 

Pofta buna


Poate te intereseaza si:

Tocana cu ficatei de pui 

Tocana cu ficatei de pui

Tocana cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 700 g ficăţei de pui 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii întregi sare piper busuioc uscat cimbru uscat 500 ml apă 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei   Mod de preparare: […]

Tocana cu carnati

Tocana cu carnati

Tocana cu carnati din: burta, carnat, rasol, rosii, ceapa, ulei, faina. Ingrediente: un kg burtă prefiartă un cârnat de casă 1/2 kg rasol de porc 2 roşii o ceapă o lingură ulei 2 foi dafin 3 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Burta bine spălată şi rasolul de porc se pun într-o oală, […]

Tocana de ardei cu afumatura

Tocana cu ardei capia

Tocana cu ardei capia din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi de dafin 2 legături pătrunjel verde   Mod de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.